Dit ontwerp is gemaakt naar aanleiding van de ontwerpwedstrijd BROEINEST, in het oude phillips glasgebouw, strijp S te Eindhoven.

In het ontwerp voor BROEINEST is zo ingedeeld dat alle functies die voor deze ruimte gevraagd werden optimaal benut kunnen worden maar waarbij het open en lichte karakter van de ruimte behouden blijft. Door de verdieping in te delen in 3 gebieden: de entree, een rust/recreatie gedeelte en een werkgedeelte ontstaat een ideale werkplek waarin je optimaal kunt functioneren en bewegen en waarin iedereen zich thuis kan voelen. Door de open indeling en de mogelijkheid voor het afsluiten van apparatuur is het ook makkelijk om de ruimte te transformeren voor andere gelegenheden als recepties, lezingen en de Dutch design week.

De 3 gebieden worden met elkaar verbonden door een lange gang die wordt versterkt door honderden gloeilampjes van verschillende formaten die aan het plafond hangen en die refereren aan de historie van het pand. De glasfabriek is oorspronkelijk gebouwd om het glas te produceren voor de gloeilampen die door Philips geproduceerd werden. Daarnaast refereren de honderden gloeilampjes ook aan 3 Nederlandse gezegden:
– Het licht zien = Geboren worden, ontstaan
– Het licht doen zien = Uitgeven, publiceren.
– Er gaat een lampje branden = Begrijpen wat men daarvoor nog niet begreep.
En dit staat voor wat we in broeinest willen gaan bereiken: Dat er veel nieuwe ideeën geboren zullen worden en dat er veel nieuwe oplossingen verzonnen zullen worden die ook echt gemaakt of gepubliceerd gaan worden.

Impressies

impressie8

impressie-7

impressie-2

impressie-3

impressie-6

impressie1

Plattegrond + Doorsneden

plattegrond-kleur

Materialisatie

Untitled-4

Concept

Untitled-2

Untitled-1

Untitled-3

Wisselbare werelden

Untitled-6

gedachtenbank

denktent